VIDEO – „Zestrea Domnitei D’IA”…o poveste despre migala si bogatia costumului popular spusa astazi la Muzeul Judetean Buzau (FOTO/VIDEO)
Last Updated on 28/10/2017 by Iulian Gavriluta

Expozitie DI APastrarea vie a traditiei romanesti prin povestea costumului popular a inspirat-o si pe buzoianca Diana Toma, cea care astazi, incepand cu ora 12.00 invita buzoienii sa afle povestea costumelor populare romanesti de la fir....la camasa la Muzeul Judetean Buzau.

 

O expozitie impresionanta realizata cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau prin institutiile de cultura subordonate, in care sunt adunate obiecte de vetimentatie dar mai ales sunt adunate istoriile sezatorilor, culori, semne, trairi, limbaj...Expozitia ne duce cu gandul la acele sate cu gospodarii taranesti unde femeile se intalneau si realizau hainele si obiectele casnice cu o iscusinta rara. Satele acelea unde te intâlneai cu un om pe drum, stiai din ce sat este, unde merge, daca este  insurat…..  Am renuntat la ce aveam mai frumos, la hainele noastre  putine si sanatoase,  am calcat in picioare demnitatea acestui neam…..Putem reinvia ceea ce a fost, astazi, si maine, si….in fiecare zi.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0_dDfG1CplI&feature=youtu.be