Consiliul Judetean Buzau se pregateste de sarbatori. Manifestari de Ziua Nationala, pachete pentru cei defavorizati si Revelion 2018 sunt doar o parte dintre surprizele oferite buzoienilor
Last Updated on 26/10/2017 by Iulian Gavriluta

lumini tunel MJB 2016In Sedinta ordinara a CJ Buzau de astazi 26 octombrie, s-a aprobat alocarea sumei de 450.000 lei din bugetul propriu al judetului Buzau pentru anul 2017 - Sect."FUNCTIONARE", capitolul 51.02 „Bunuri si servicii” in vederea organizarii unor manifestari si actiuni dedicate zilei de „ 1 Decembrie” - Ziua Nationala a Romaniei si Sarbatorilor de iarna.

 

In EXPUNEREA DE MOTIVE la proiectul de hotarare pentru aprobarea alocarii unei sume de la bugetul propriu al judetului Buzau in vederea organizarii si desfasurarii unor actiuni dedicate Zilei Nationale a Romaniei - 2017 si Sarbatorilor de iarna, presedintele consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, precizeaza ca „Ziua de 1 Decembrie este proclamata prin lege, ca zi Nationala a Romaniei si sarbatoare legala. Cu aceasta ocazie la nivel national si local se organizeaza manifestari specifice corespunzatoare contextului istoric si civic al evenimentului. Prin proiectul de hotarare initiat se propune continuarea traditiei Consiliului Judetean Buzau de organizare a unor manifestari care sa celebreze Ziua Nationala a Romaniei intr-un context larg european, cu cetatenii si pentru cetateni. In cadrul manifestarilor prilejuite de aceasta sarbatoare nationala cetatenii buzoieni vor beneficia de o masa traditionala. De asemenea, vor fi achizitionate stegulete si cocarde tricolore iar in colaborare cu Fundatia Maresal Averescu, se va edita revista „Strajer in calea furtunilor” si organiza concursul istoric „1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei" (dotat cu premii). Propun continuarea actiunilor pe care Consiliul Judetean Buzau le organizeaza, in fiecare an, cu ocazia sarbatorilor de iarna respectiv:

  • intalnirea cu reprezentantii autoritatilor publice locale, institutii si servicii,
  • participarea financiara la organizarea Revelionului 2018 pentru cetateni,
  • oferirea de pachete pentru copii institutionalizati sau din familii, persoane cu handicap, primirea colindatorilor.

Suma alocata va sustine derularea actiunilor pentru evenimentele mentionate, astfel cum au fost explicitate (inclusiv alte activitati generate de evenimente). In anul 2016, suma aprobata de Consiliul Judetean Buzau a fost de 400.000 lei”.

A.M.