ATENTIE SE DAU AMENZI! Potop de sanctiuni aplicate de politistii buzoieni participantilor la trafic
Last Updated on 26/10/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauPolitistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere in randul participantilor la trafic. Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii rutieri au retinut trei permise de conducere.

Cea mai mare viteza – 116 km/h a fost inregistrata de aparatul radar in cazul unui tanar de 25 de ani, din Valea Ramnicului, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E 85 in  localitatea Spataru. Alte patru permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, dar si pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare. Siguranta rutiera reprezinta o prioritate a Inspectoratului de Politie Judetean Buzau. Zilnic, politistii actioneaza pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum si pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun si ii expun pe ceilalti participanti la trafic prin nerespectarea regulilor de circulatie.

Ca urmare a abaterilor constatate, in ultimele 24 de ore au fost aplicate 100 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 27.000 de lei.  

Cele mai multe sanctiuni au vizat conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (35), au condus autoturismele cu diferite defectiuni tehnice (7) sau nu au utilizat centura de siguranta (8), precum si pentru alte abateri la regimul rutier(19).

E.S.