RAZII IN PREAJMA SCOLILOR din Buzau! In loc sa fie la ore sase elevi au fost gasiti de politisti in oras. Vezi aici cum au fost „certati”
Last Updated on 25/10/2017 by Iulian Gavriluta

Absenti scoalaPolitistii de proximitate din cadrul Politiei Municipiului Buzau au desfasurat o actiune in sistem integrat, pe raza municipiului, in vederea prevenirii si combaterii absenteismului scolar si totodata au efectuat verificari la agentii economici cu sediul in zona adiacenta unitatilor de invatamant. 

Activitatea a avut drept scop cresterea gradului de siguranta a elevilor si personalului didactic, prevenirea delincventei juvenile in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant, dar si prevenirea implicarii acestora in evenimente rutiere. In cadrul actiunilor desfasurate politistii au verificat 10 unitati de alimentatie publica si au fost controlati 11 agenti de paza. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 – privind normele de convietuire sociala si de ordine publica, iar doua la alte acte normative.Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost de 1.700 de lei.

De asemenea, politistii au depistat 6 elevi care absentau de la cursuri nejustificat si au intocmit informari catre conducerea unitatilor de invatamant la care acestia erau inscrisi. Activitatile in acest domeniu vor continua.

E.S.