A INCEPUT VACCINAREA ANTIGRIPALA! Vicepremierul Marcel Ciolacu si Ministrul Sanatatii s-au vaccinat astazi impotriva gripei
Last Updated on 25/10/2017 by Iulian Gavriluta

Vaccinare Marcel CiolacuPrima cantitate de vaccin gripal a fost livrată în ţară. Aşa a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, potrivit căruia până la sfârşitul lunii va fi semnat şi contractul pentru cantitatea de vaccin necesară până la finalul acestui an. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog şi vicepremierul Marcel Ciolacu s-au şi vaccinat cu prilejul forumului ProImunizare.

 

Bodog a punctat şi că şi-a vaccinat ambele fiice. „Vreau să vă anunţ că de ieri prima cantitate de vaccin gripal a fost livrată în ţară şi este direct livrată la direcţiile de sănătate pulblică, aşa că vaccinarea antigripală poate începe. Contractul pentru cantitatea care este necesară pe tot anul la vaccin antigripal urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la o dezbatere privind legea vaccinării.Potrivit acestuia, se va achiziţiona o cantitate cât mai mare de vaccin antigripal pentru populaţia din grupele de risc şi pentru a avea o acoperire vaccinală cât mai mare. Totodată, Florian Bodog a discutat, cu ocazia forumului Proimunizare, organizat la Parlament, şi despre Legea vaccinării, care a fost recent adoptată de Senat. Medicul a punctat că deja se pregătesc normele de aplicare ale actului normativ.

E.S.