RECORD DE VITEZA LA BUZAU! Acul acceleratiei a ajuns la 202 km/h pentru o tanara de 23 ani din Bacau pe DN2 E85. Alti 270 de conducatori auto depistati conducand cu viteze peste limita legala

Viteza excesivaPolitistii din cadrul Serviciului Rutier au actionat pentru cresterea gradului de siguranta rutiera la nivelul judetului, fiind avute in vedere prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, in randul participantilor la trafic.

Astfel, zilnic au fost utilizate aparate de supraveghere a traficului si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, ce au fost amplasate succesiv, iar in urma activitatilor desfasurate peste 270 de conducatori auto au fost depistati conducand autovehiculele cu viteze mai mari decat limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate.  De asemenea 30 dintre acestia au ramas fara permisul de conducere, pentru depasirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare. Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent,  intre 1.305 si 2.900 de lei).

De asemenea, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

Exemple semnificative:

  • pe DN 1 B E 577, pe raza localitatii Sahateni, un conducator auto de 19 ani, din judetul Neamt, a fost depistat conducand un autovehicul cu viteza de 131 km/h;
  • pe DN 2 E 85, in afara localitatii Oreavu, o conducatoare auto in varsta de 23 de ani, din Bacau a fost depistata la volanul unui autovehicul care circula cu viteza de 202 km/h.

E.S.