UPDATE – JALE PENTRU SOFERII CARE TRANZITEAZA PODUL MARACINENI! Caile de transport vor fi inchise alternativ (si total) de la cateva luni de zile pana la aproape un an. Vezi aici amanunte
Last Updated on 24/10/2017 by Iulian Gavriluta

pod maracineniSoferii si navetistii care trec pe podul Maracineni trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare in urmatorul an de zile. Zilele acestea, circulatia rutiera se va restrictiona pe pod, pana in martie 2018 (calea 1). Aici vine bomba: din martie 2018, timp de 8 luni se va inchide complet calea 2 de pe podul Maracineni pentru reparatii capitale. Iata anuntul Prefecturii si al Ministerului Transportului:

 

“Prefectul Judetului Buzau, Carmen Ichim, s-a intalnit in data de 23 octombrie 2017 cu reprezentanti ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Sectia de Drumuri Nationale Buzau, ai firmei de constructii care a castigat licitatia pentru reabilitarea podului vechi de la Maracineni, cu proiectantul lucrarii, dirigintele de santier, precum si cu reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, pentru a discuta despre detaliile tehnice ale proiectului amintit si despre modalitatile de reducere a impactului lucrarilor asupra circulatiei rutiere pe DN2 E85, in zona acestui obiectiv si pe raza municipiului Buzau.

     Prefectul Judetului Buzau a fost informat ca, la acest moment, s-a emis de catre Ministerul Transporturilor autorizatia de construire pentru ”Lucrari de intretinere periodica la pod pe DN2 km 114+570 (calea 2) peste raul Buzau”, ordinul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti de incepere a lucrarilor si a fost predat de Sectia de Drumuri Nationale Buzau amplasamentul catre firma executanta (Freyrom SA Pitesti).

     Potrivit solutiei tehnice adoptate in cadrul proiectului, principalele etape in calendarul lucrarilor sunt:

-           Organizarea de santier – pana pe data de 10 noiembrie 2017;

-           Lucrari de consolidare/reparatii la pilele (picioarele) podului si la alte elemente structurale, fara inchiderea circulatiei rutiere pe calea 2 (pana in luna martie 2018);

-           Inchiderea completa a circulatiei rutiere pe calea 2 si devierea intregului trafic auto in ambele sensuri pe calea 1, incepand din luna martie 2018, pana la finalizarea lucrarilor programate sa dureze 8 luni.

     Prefectul Carmen Ichim a solicitat conducerii Sectiei de Drumuri Nationale sa asigure in cel mai scurt timp posibil presemnalizarea si semnalizarea corespunzatoare a zonei, pentru evitarea incidentelor nedorite si asigurarea fluentei circulatiei rutiere, iar reprezentantilor IPJ Buzau sa puna la dispozitie echipaje ale Servicului Rutier pentru dirijarea traficului pe durata derularii proiectului.

I.G.

UPDATE - Potrivit cabinetului de relatii publice al Institutiei Prefectului JudetulBuzau, durata totala a proiectului de reabilitare a podului vechi de la Maracineni (Calea 2) este de 8 luni, din care primele 4 luni se va lucra fara a se inchide circulația și alte 4 luni cu inchiderea și devierea traficului pe podul nou (Calea 1). Etapele de organizare a șantierului și lucrarile la piloni (noiembrie-martie) sunt incluse in durata totala.