Romania – „Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor si violentei asupra copiilor si tinerilor” ajunge la Buzau. Vezi aici cum poti sa iti inscrii scoala
Last Updated on 23/10/2017 by Iulian Gavriluta

STOP violenta abuzuriVa supunem atentiei informatiile referitoare la "Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor si violentei asupra copiilor si tinerilor”, proiect educational al Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative - sectiunea Romania, aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

 

Activitatile incluse in aceasta campanie sunt foarte importante in directia prevenirii oricaror forme de abuz sau neglijare a copilului! Incepand cu anul 2017, Ministerul Educatiei Nationale si-a propus sa sustina proiectul educational al Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative - sectiunea Romania „Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor si violentei asupra copiilor si tinerilor". Din anul 2011, World Women Summit Fundation Geneva, partenerul FICE Romania in directia prevenirii oricaror forme de abuz sau neglijare a copilului, a stabilit cadrul actional al acestei ample campanii, propunand teme care, cel putin in Romania, au avut un impact deosebit asupra populatiei scolare, cadrelor didactice, celorlalti specialisti in domeniul educatiei.

Astfel, temele abordate pana in acest an au fost:

2011 - Pedepsirea corporala a copilului;

2012 - Implicarea copiilor in conflicte armate;

2013 - Pornografia infantila;

2014 - Adictiile si consumul de substante ilicite in randul copiilor si tinerilor;

2015 - Bullying-ul si hartuirea in mediul scolar.

Scopul Campaniei 2017 este de a constientiza asupra unor forme de practici traditionale (inclusiv culturale) care sunt daunatoare copiilor si de a identifica cai de actiune pentru limitarea acestora. Accentul se va pune, in Romania, pe constientizarea asupra riscurilor unor practici religioase inadecvate copiilor (posturi indelungate, exorcizari, alte ritualuri de „indepartare duhurilor rele” etc.), a „logodirii” sau casatoriilor timpurii ale copiilor, precum si abuzurile emotionale generate de preferintele, in anumite comunitati, pentru copiii de sex masculin. De asemenea, in scoli pot fi derulate si actiuni care savizeze cadrul general de prevenire a abuzurilor si violentelor asupra copiilor si tinerilor. Inscrierile pentru campanie se vor face pana la data de 31 octombrie 2017, pe baza formularului de inscriere care va fi expediat pe adresa de e-mail a FICE Romania (ficeromania@yahoo.com, ficeromania@hotmail.com) sau pe adresa postala a Comitetului de campanie (Bucuresti, str. Valerian Prescurea, nr. 7, sector 4, cod 74292).

A.M.