AI VANDUT MASINA, mai poti recupera taxa auto? Afla raspunsul aici

Taxa vanzare masiniProprietarii de masini isi pot recupera taxa auto chiar daca si-au vandut masinile intre timp. Chiar daca intre timp si-au instrainat autoturismele pentru care au platit una dintre fostele taxe auto, romanii tot au posibilitatea legala de a cere restituirea banilor, au explicat, pentru avocatnet.ro, reprezentantii Fiscului.

Executivul a stabilit in vara, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52/2017, ca proprietarii de masini pot cere iarasi banii inapoi pentru fostele taxe auto. Spre deosebire de vechile proceduri, acum este inclus la returnare si timbrul de mediu, ce a fost eliminat din legislatie in februarie 2017. De-atunci, una dintre intrebarile pe care cititorii publicatiei noastre au adus-o in fata in mod constant a fost legata de proprietarii care intre timp si-au vandut masinile. Mai pot ei sa ceara returnarea fostelor taxe auto? Raspunsul oficial al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) este da.

„In conformitate cu OUG nr. 52/2017, completata si modificata de OUG nr. 68/2017, se poate solicita restituirea taxei auto si in cazul in care autoturismul a fost vandut, prin depunerea unei cereri la ANAF. La cerere se anexeaza, in original sau in copie, documentul doveditor al platii respectiv chitanta fiscala, ordinul de plata si extrasul de cont, dupa caz, care sa ateste efectuarea platii acesteia, precum si copiile cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare. Restituirea se poate solicita si daca nu detineti copia documentului de plata”, a explicat, la solicitarea avocatnet.ro, Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media al Fiscului. Posibilitatea de a cere restituirea banilor chiar si in lipsa dovezii platii taxelor auto a fost stabilita de curand, tot prin ordonanta de urgenta. Cererile de restituire, inclusiv pentru timbrul de mediu, pot fi depuse de proprietarii (sau fostii proprietari ai) masinilor pana la data de 31 august 2018.

E.S.