ATENTIE! Gandacul puturos pune stapanire pe Capitala si pe alte orase. Cetatenii sunt disperati. Citeste aici care este situatia in Buzau si cele mai utile sfaturi
Last Updated on 22/10/2017 by Iulian Gavriluta

Gandacul puturosGandacul puturos (plosnita cerealelor) da mari batai de cap bucurestenilor dar si buzoienilor si, in egala masura, locuitorilor din alte orase. Nu este primul an cand gandacul puturos si-a facut aparitia in Capitala sau in Buzau dar problemele s-au inrautatit in prezent.  Aceste insecte, atunci cand sunt strivite, lasa un miros extrem de urat si greoi.

Cum vine seara si aveti lumina aprinsa, isi fac imediat aparitia. Se ascund chiar si prin haine. Și problemele nu se opresc aici: daca avem ghinionul ca gandacii puturosi sa-si gaseasca un loc placut la noi in casa, cat mai ascuns, vor hiberna pana la inceputul primaverii. Atunci cand vremea se incalzeste, va veti trezi brusc ca, fara sa fi deschis fereastra, se aude un zumzait de gandac puturos. Nici buzoienii nu stau mai bine, pe adresa redactiei News Buzau au sosit mai multe sesizari ale cetatenilor “AJUTATI-NE, nu mai putem lasa geamurile deschise, Au fost de multi ani dar in aceasta toamna s-au inmultit fara limita. Am crezut ca vor disparea dar nu a fost asa. Lasam rufele afara si le ducem in casa pline de gandaci. Nu se mai poate…”, ne-a scris A.C. din cartierul buzoian Micro 3. Pana cand autoritatile din Buzau si din alte orase  vor lua masuri, nu putem decat sa ne protejam singuri de gandacii puturosi. Puneti la ferestre niste plase. Daca deja ii aveti in case, puteti folosi aspiratoare speciale pentru insecte, repelenti contra insectelor sau insecticide cu spectru larg de actiune. De asemenea, se pot folosi si capcane adezive speciale pentru gandaci.

A.D.