VIDEO – Politistii locali au sanctionat un nou proprietar de ferma ilegala…tot la podul Vadu Pasii!
Last Updated on 20/10/2017 by Iulian Gavriluta

ferma ilegalaDirectia de Politie Locala Buzau a organizat o actiune impreuna cu reprezentantii Serviciului Patrimoniu si Licitatii, Serviciul Gospodarie Urbana si Protectia Mediului, Directia de Finante Publice Locale, din cadrul Primariei Buzau, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau si SC Urbis Serv SRL Buzau – Serviciul Ecarisaj, in zona Statiei de Epurare – Pod Vadu Pasii – fosta balastiera,

 

unde a constatat ca un cetatean din municipiul Buzau a imprejmuit ilegal cu gard de plasa sudata suprafata de aproximativ 7400 mp, teren apartinand domeniului public al municipiului Buzau, pe care a construit mai multe anexe, unde crestea pasari, oi, vaci si caini. De asemenea, s-a mai constatat ca a sapat o groapa in care s-a format un lac, langa digul de protectie al raului Buzau.

       In urma acestei actiuni, Politia Locala a constatat si aplicat un numar de 4 sanctiuni contraventionale, dupa cum urmeaza:

- 1 sanctiune, conf. Legii 61/1991R - pentru sanctionarea faptelor de  incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, pentru lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri;

- 2 sanctiuni, conf.  HCL 18/2008 - pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele privind administrarea si gospodarirea domeniului public si privat al municipiului Buzau, pentru depozitarea in alte locuri decat rampa de gunoi ecologica sau in alte  locuri special amenajate si aprobate in acest scop a gunoiului menajer, pamantului nefertil, deseurilor si reziduurilor de orice natura si pentru ocuparea fara aprobare legala a domeniului public sau privat al municipiului cu garaje, magazii, adaposturi pentru animale, imprejmuiri si alte constructii provizorii.

- 1 sanctiune, conf. OUG 97/2005 R, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, pentru ca titularul actului de identitate avea obligatia sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate, pentru schimbarea domiciliului.

            Valoarea sanctiunilor contraventionale au fost de 1 250 lei.

 In conformitate cu prevederile Legii 50/1991R, politistii locali continua verificarile privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, anexelor si imprejmuirilor iar in cazul in care vor constata incalcari ale legii vor actiona in consecinta.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=c3jNCHXUWYI&feature=youtu.be