CONFERINTA DE PRESA – Se lanseaza „Tele-Encounters”, un proiect special unde artisti din Romania, Spania si Portugalia vor cerceta universul familiilor despartite de migratia economica

tele encTeatrul Dramatic „George Ciprian” din Buzau lanseaza astazi, vineri, 20 octombrie a.c., ora 10:30, la conferinta de lansare a unui proiect special: „Tele-Encounters”, o platforma unde artisti din Romania, Spania si Portugalia vor cerceta universul familiilor despartite de migratia economica.

 

In 2016, Administratia Prezidentiala tragea un semnal de alarma asupra unei realitati despre care vorbim prea putin: in Romania exista minim 300.000 de copii cu parinti plecati la munca in strainatate. Numarul real al acestora poate fi chiar mai mare, deoarece nu toti parintii declara faptul ca isi lasa copiii in grija altor persoane. Ce impact are distanta dintre copii si cei care le-au dat viata, intr-o lume dominata de fibre invizibile? Bazandu-se pe zeci de interviuri cu imigranti romani din Spania si Portugalia, imigranti spanioli din Portugalia si imigranti portughezi din Spania, platforma „Tele-Encounters” va produce un spectacol aprofundat de teatru telematic si o expozitie de filme 360˚ care vor explora realitatile emotionale provocate pe deoparte de distanta fizica, pe de alta de apropierea virtuala. Mai multe detalii in atasamentul de mai jos. Va asteptam cu drag la conferinta de lansare a proietului „Tele-Encounters”! Proiectul este co-finantat prin programul Europa Creativa al Uniunii Europene, Teatrul „George Ciprian” Buzau fiind singurul lider de proiect din Romania in aceasta sesiune de finantare. Proiectul este de asemenea realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau.

I.G.