VIDEO – A fost demarata activitatea „Ziua Armatei Romaniei in scoli“, in judetul Buzau. Prima misiune educationala, la Scoala Gimnaziala „Sf. Andrei“
Last Updated on 19/10/2017 by Iulian Gavriluta

ziua armatei articol ziar newsbuzauIeri, 18 octombrie, la Scoala Gimnaziala „Sf. Andrei“ din Buzau, Centrul Militar Judetean Buzau a organizat activitatea cu titlul „Ziua Armatei Romaniei in scoli“. Activitatile vor continua pana pe data de 23 octombrie, si anume la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman“ si la Liceul Teoretic „Radu Vladescu“ din Patarlagele.

In cadrul activitatii derulate la Scoala Gimnaziala „Sf. Andrei“, au participat reprezentanti ai unitatilor operative: Batalionul 3 Geniu „General Constantin Poenaru“, Batalionul 620 Operatiuni speciale Baneasa - Otopeni , Grupul 4 Eod ((Explosive Ordonance Disposal – inlaturarea mecanismelor explozive) si Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene  - Boboc.

Scopul activitatii a vizat atat expunerea in aer liber a unei mini-expozitii de tehnica militara din dotarea armatei, cat si o actiune de promovare a profesiei militare pentru elevi. Elevii prezenti la activitate nu au fost doar niste simpli privitori, ci ei au avut permisiunea sa interactioneze cu exponatele si chiar sa isi manifeste spiritul ludic, fapt care a atras publicul scolar si a oferit atractivitate evenimentului creat. Elevii au luat contact cu armamentul militar expus in cadrul activitatii. De un real efect a fost expunerea unui „Military robot“, capabil sa execute o serie complexa de actiuni in mod automat.

Prin intermediul unor astfel de actiuni ale MAN, centrele militare judetene au stimulat constant oferta educationala in ceea ce priveste cariera militara. In acest sens, la nivelul judetului Buzau, pentru anul 2017, au fost recrutati 875 de candidati, iar in urma unei selectii obiective, a rezultat un numar de 347 de candidati admisi, dintre care 9 in institutiile de invatamant universitar, 78 in institutiile de invatamant preuniversitar si 260 pentru posturile de soldat si grad profesionist, dupa cum ne informeaza domnul lt. col. Silviu Ionita, sef al Biroului de Informare – Recrutare .

Adrian Constantin

https://www.youtube.com/watch?v=mvKkvOvPUMQ&feature=youtu.be