PORTI DESCHISE la Tribunalul Buzau cu ocazia Zilei Europene a Justitiei Civile. Cand poti vizita salile justitiei buzoiene si pe cei ce o infaptuiesc?

Tribunalul BuzauIn cadrul eforturilor de a se asigura tuturor cetatenilor o justitie cât mai dreapta si mai eficienta, Consiliul Europei si Uniunea Europeana au stabilit, la 5 iunie 2003, ca in fiecare an, pe 25 octombrie, sa se marcheze Ziua Europeana a Justitiei Civile, in ideea de a aduce modul de functionare a justitiei in atentia publicului european si de a sprijini dezvoltarea unui spatiu judiciar comun.

Anul acesta , Tribunalul Buzau  va sarbatori Ziua Europeana a Justitiei Civile in ziua de miercuri, 25 octombrie 2017, când isi va deschide portile si va asigura accesul liber pentru  toate persoanele care doresc sa aiba contact direct cu conducerea instantei, judecatorii si personalul de specialitate, in vederea mai bunei cunoasteri a problemelor si preocuparilor acestora, precum si a modului de functionare a justitiei. Obiectivul principal al Zilei Europene a Justitiei Civile consta in informarea cetatenilor in legatura cu  functionarea justitiei si modalitatile procesuale prin care isi pot apara drepturile civile. Celebrarea Zilei Europene a Justitiei Civile constituie, totodata, un moment oportun pentru a incerca sa intelegem mai bine ce anume am realizat, dar mai ales, care sunt pasii urmatori pe care trebuie sa ii parcurgem impreuna pentru a apropia, cu adevarat, Justitia de cei in beneficiul carora lucreaza. Asadar, invitam miercuri, 25 octombrie 2017, incepand cu orele 1030 pe toti cei interesati, sa treaca pragul Tribunalului pentru a cunoaste din interior justitia buzoiana si pe cei chemati sa o infaptuiasca. 

A.M.