FOTO – TAXIMETRISTII LA CONTROL! Ampla actiune a politistilor buzoieni de control al transportatorilor in regim de taxi

Taxi 2Politistii din cadrul Politiei Municipiului Buzau – Biroul Rutier au organizat o actiune de verificare a legalitatii desfasurarii transportului de persoane in regim de taxi, precum si de prevenire a evenimentelor in care ar putea fi implicati acestia. 

 

In cadrul activitatilor s-a urmarit verificarea respectarii normelor legale care reglementeaza activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practica ilegal astfel de activitate sau nu respecta regulile de tarifare si calitatea serviciilor. De asemenea, politistii au verificat starea tehnica a taxiurilor, au urmarit corectitudinea functionarii aparatelor de taxat, dar si starea psiho - fizica a conducatorilor auto.

Astfel, echipele de control au verificat 94 de autovehicule, iar in urma neregulilor constatate, au aplicat 17 sanctiuni contraventionale. Din totalul sanctiunilor, 12 au fost aplicate pentru incalcari ale prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi si 5 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea peste 100 de participanti la trafic au primit din partea politistilor sfaturi preventive si pliante cu recomandari utile. Activitatile vor continua in acest domeniu.

E.S.

Taxi 3

 

Taxi 1