UPDATE – VIDEO – ULTIMA ORA – PERCHEZITII LA RAMNICU SARAT! Tanar de 30 ani, samsar de masini, vizat pentru evaziune fiscala si spalare de bani
Last Updated on 17/10/2017 by Iulian Gavriluta

PerchezitiiPotrivit surselor din IPJ Buzau in vizorul politistilor este un barbat in varsta de 30 de ani din Ramnicu Sarat, care ar fi comercializat in tara si strainatate autovehicule de lux second-hand, sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale  catre stat. Intreaga activitate s-a desfasurat intre anii 2013-2015.

 

Din vanzarile efectuate se pare ca individual ar fi adunat sume in valoare totala de 750. 000 lei. Sumele ar fi fost investite in terenuri si imobile in judetul Buzau si Constanta dar si in municipiul Bucuresti. La actiunea din aceasta dimineata au participat peste 50 de politisti.

A.M.

UPDATE: Polițiștii din Buzău au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Astăzi, 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente și înscrisuri care atestă activitatea infracțională, telefoane mobile şi alte bunuri, precum și un pistol de calibrul 9 mm, deţinut ilegal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi efectuat operațiuni economice în țară și pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi obținut aproximativ 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017, persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea a 5 imobile şi două terenuri agricole, pe raza localităţilor Râmnicu Sărat, București și Constanța.

8 mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura reținerii față de o persoană, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.De asemenea a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de alte trei persoane cu vârste de 55, 51 și 26 de ani, toate din municipiul Râmnicu Sărat, pentru complicitate la spălare de bani. Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mVjkuHBKN2c&feature=youtu.be