Saptamana Mondiala a Spatiului, marcata la Liceul cu Program Sportiv din Buzau

Lic SportivCu ocazia Zilei Mondiale a Educatiei, la Liceul cu Program Sportiv din Buzau a fost marcata Saptamana Mondiala a Spatiului prin activitati specifice, care s-au materializat prin activitati diverse la care au fost implicati elevi atat din cadrul ciclului gimnazial, cat si din cel liceal.

Elevii au avut oportunitatea sa se informeze pe teme diverse privind cunoasterea spatiului, istoricul misiunilor spatiale, dar si sa experimenteze folosirea unui instrumentar  performant  pentru explorarea vizuala a spatiului. Telescopurile si lunetele existente in dotarea laboratorului de fizica al liceului au facilitat implicarea elevilor in activitate si au dat un plus de atractivitate actiunii derulate. In plus, elevii si-au manifestat spiritul de creativitate  prin realizarea unor materiale diverse, care au facut obiectul vernisarii unei expozitii scolare cu ocazia marcarii Saptamanii Mondiale a Spatiului.(http://www2.rosa.ro/index.php/ro/educatie/activitati/2416-a-inceput-saptamana-mondiala-a-spatiului-editia-2017 )

Nu vom uita sa mentionam faptul ca, in cadrul institutiei scolare, elevii din cadrul filierei teoretice au beneficiat anii anteriori de existenta unui curs optional de Astronomie, cat si a unui curs transdiciplinar, in care cunostintele despre spatiu au fost integrate in tematici diverse, incluzand cunostinte din astronomie, fizica, informatica si istorie. Coordonatorii activitatii au fost doamna profesor Lacramioara Marinela Ilie si doamna profesor Iuliana Moise.

Adrian Constantin