BUZOIENI, SUBVENTIA LA INCALZIRE VA FI RETRASA DIN 2018! Cititi aici noile modificari

Pret gigacalorieIarna aceasta va fi ultima in care municipalitatile vor putea subventiona agentul termic pentru incalzirea populatiei. Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul energiei (ANRE) au anuntat ca subventia va fi retrasa din aprilie anul viitor si ca se vor acorda ajutoare financiare de incalzire doar familiilor care se inscriu in categoria de consumator vulnerabil.

 

Sefa Serviciului de Eficienta Energetica din cadrul ANRE, Mirela Plesca, a precizat ca, in prezent, este in dezbatere legislatia secundara privind notiunea de “consumator vulnerabil”. In prezent, ajutorul lunar pentru energie termica se acorda doar in stiuatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 1,572 ISR in cazul familiilor si 2,164 ISR in cazul persoanei singure. Avand in vedere ca, in momentul de fata, valoarea ISR este de 500 lei, venitul net trebuie sa fie de maxim 786 lei in cazul familiilor si de maxim 1.082 lei in cazul persoanei singure. In cazul in care consumatorii utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, atunci venitul lor trebuie sa fie cuprins intre 0 si 615 lei. Aceeasi conditie se aplica si consumatorilor care folosesc energie electrica.

Ajutorul se acorda doar pentru locuinta de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta. Ajutorul pentru incalzirea locuintei poate fi solicitat anual pana la data de 16 octombrie. Si in acest an la nivelul judetului Buzau, sute de buzoieni beneficiaza de aceasta subventie.

Sursa: avocatnet.ro

A.M.