ATENTIE! Soferii care claxoneaza in trafic, in mod abuziv, risca amenzi de pana la 800 de lei. Cum se folosesc corect mijloacelor de avertizare sonora?
Last Updated on 16/10/2017 by Iulian Gavriluta

Claxonare amendaSoferii care claxoneaza in trafic, in mod abuziv, risca amenzi de pana la 800 de lei. Exista cateva reguli importante pentru folosirea corecta a mijloacelor de avertizare sonoraRegulamentul Codului rutier impune doua reguli importante pentru soferi, atunci cand este vorba despre folosirea claxonului in trafic.

 

Claxonul trebuie folosit de la o distanta minima de 25 de metri. „Mijloacele de avertizare sonora trebuie folosite de la o distanta de cel putin 25 m fata de cei carora li se adreseaza, pe o durata de timp care sa asigure perceperea semnalului si fara sa ii determine pe acestia la manevre ce pot pune in pericol siguranta circulatiei”, se arata in regulament. Soferilor le este interzis „sa foloseasca in mod abuziv mijloacele de avertizare sonora”.Claxonul este un mijloc de avertizare, nu unul de pedepsire, pe care soferii sa-l foloseasca pentru a-si varsa nervii imediat dupa evitarea unui pericol in trafic. Conform Codului rutier, nerespectarea regulilor de folosire a mijloacelor de avertizare sonorade catre soferi se poate sanctiona cu patru sau cinci puncte-amenda. Adica, in momentul de fata, 580 sau 725 de lei amenda.

Sursa: realitatea.net

E.S.