SOFERI, se monteaza camere video pe mai multe sosele! NOU SISTEM de informare si monitorizare a traficului
Last Updated on 14/10/2017 by Iulian Gavriluta

Camere video soseleAutoritatile urmeaza sa implementeze un nou sistem de monitorizare a traficului si de informare a soferilor pe autostrazile A1, A2 si A3 si pe DN1, intre Bucuresti si Ploiesti. Proiectul costa 100 de milioane de lei si este finantat din fonduri europene.

 

„Se aproba finantarea proiectului „Sistemul de monitorizare si informare asupra traficului si a conditiilor de circulatie de pe Autostrada A1, Bucuresti – Pitesti, Autostrada A2, Bucuresti – Cernavoda si Autostrada A3, Bucuresti – Ploiesti si DN1, Bucuresti – Ploiesti”, in cuantum de 103.629 mii lei, din Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie”. Acesta este textul unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Acest sistem de monitorizare presupune, printre altele, instalarea de camere video si de panouri de informare/avertizare pe autostrazile Bucuresti-Pitesti, Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Ploiesti si pe DN1. Iata in detaliu ce se va amplasa pe sosele, potrivit notei de fundamentare a actului normativ:

„Sistemul de monitorizare si informare este compus din urmatoarele subsisteme:

– Subsistem de monitorizare a traficului prin bucle inductive;

– Subsistem de monitorizare a traficului si detectie a incidentelor prin tehnologie video;

– Subsistem de monitorizare video;

– Subsistem de masurare a conditiilor meteo – rutiere;

– Subsistem de cantarire dinamica si masurare dimensiuni;

– Subsistem de informare cu panouri cu mesaje variabile (VMS);

– Subsistem de monitorizare a traficului cu senzori wireless;

– Puncte de concentrare;

– Subsistem de securitate;

– Subsistem de comunicatii si electroalimentare”

Cele patru actiuni majore ale sistemului se refera la colectarea, procesarea si accesul la date si serviciul de informare a soferilor. „Principalele beneficii ale implementarii prezentului proiect sunt urmatoarele: reducerea accidentelor, reducerea congestiilor, salvarea de vieti omenesti, siguranta participantilor la trafic, diminuarea duratei si a planificarii calatoriei, reducerea unora dintre efectele transportului asupra mediului”, mai scrie in nota de fundamentare a actului normativ.

E.S.