VIDEO – Experienta si profesionalism. Buzaul reprezentat de DANIEL COSTACHE la Congresul International de Antropologie a Sarii din Mexic

Daniel CostacheIn aceste zile, in Los Cabos – MEXIC, are loc cel de al doilea CONGRES INTERNATIONAL DE ANTROPOLOGIE a SARII. Organizatorii isi doresc a fi un eveniment cu adevarat de success si memorabil.

 

Dupa ce in anul 2015 Romania a gazduit la Iasi prima editie a Congresului International de Antropologie a Sarii iata ca in 2017 Mexicul reuneste cea de a doua editie. Abordarea se doreste a fi una interdisciplinara, cu aportul adus din partea specialistilor in diverse stiinte conexe. Manifestarea stiintifica reuneste in Los Cabos -MEXIC specialisti din intreaga lume. Teme principale ale prezentarilor acopera sfere diferite ale stiintelor, abordarile fiind din diverse zone geografice ale globului. Din tematica propusa amintim „mostenirea” lasata de sare, investigatiile arheologice, alimentatie, mitologie, religie, traditii si superstitii, demografie si studii asupra populatiei, economie, profesii legate de exploatarea sau utilizarea sarii, toponimie sau antroponimie. Asa cum deja ne-am obisnuit a avea reprezentanti de top ai tarii noastre, judetul Buzau este reprezentat de unul dintre cei mai buni specialisti DANIEL COSTACHE – Director Adjunct al Muzeului Judetean Buzau.

A.M.