S-A APROBAT MAJORAREA SALARIILOR politistilor si a personalului civil din MAI incepand cu aceasta luna. Vezi aici procentele
Last Updated on 13/10/2017 by Iulian Gavriluta

MAIProiectul de lege pentru aprobarea OUG 56/2017 care se refera la majorarea salariilor politistilor si a personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne, din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, a fost adoptat,  miercuri, de Camera Deputatilor cu 263 de voturi pentru, trei impotriva si patru abtineri.

 

Proiectul are ca obiect de reglementare completarea Legii 152/2017 in scopul instituirii unor reglementari privind eliminarea discrepantelor salariale si în ceea ce priveste stabilirea salariilor lunare ale politistilor si personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/ institutiile/ structurile aflate în subordinea sa, precum si ale personalului civil din institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, care nu au beneficiat de aplicarea majorarilor prevazute de legea mentionata. Actul normativ prevede ca, începand cu data de 1 octombrie 2017, se majoreaza cu 10% cuantumul brut al salariilor de functie ale politistilor din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/ institutiile/ structurile aflate în subordinea sa, cu exceptia celui care a beneficiat de majorari potrivit Legii 250/2016. Începand cu data de 1 octombrie 2017 se majoreaza cu 15% cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate în subordinea sa, precum si a celui care a beneficiat de majorari potrivit Legii 250/2016, mai prevede proiectul. Majorarile acordate personalului din cadrul institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala se aplica la salariul de baza/ solda de functie/ salariul de functie cuvenit/ cuvenita, al carui cuantum nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, si se adauga la acesta. Comisia pentru munca a introdus un amendament care prevede ca, „începand cu data de 1 noiembrie 2017, se majoreaza cu 50% cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare”. Începand cu data de 1 noiembrie 2017, salariile de baza ale personalului din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala se stabilesc, prin asimilare, la nivelul salariilor de baza aferente functiilor publice si contractuale din cadrul aparatului central al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Asimilarea functiilor si salariilor, precum si stabilirea noului nivel al drepturilor salariale se realizeaza prin ordin al ministrului Finantelor Publice, mai prevede textul adoptat. In acest caz Camera Deputatilor este for decisional.

Sursa: capital.ro

E.S.