Bucurestean de 58 ani plecat la drum cu capul plin de bautura. Vezi aici pentru ce au dat politistii buzoieni 122 de sanctiuni
Last Updated on 12/10/2017 by Iulian Gavriluta

Alcool volanPolitistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere in randul tuturor participantilor la trafic. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 122 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 42.000  de  lei. 

Alte 6 permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, neacordarea de prioritate autovehiculelor care aveau acest drept, precum si pentru neprezentarea la unitatea de politie in termen de 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale. De asemenea politistii rutieri au mai aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranta (16), pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice(6) sau pentru oprirea ori stationarea in zonele si locurile unde acest lucru era interzis(4), dar si in cazul a 8 pietoni si 9 biciclisti si carutasi care nu au respectat prevederile legale.

Totodata, politistii au intocmit 4 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice (0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata in cazul unui barbat de 58 de ani, din Bucuresti, depistat la volanul autoturismului pe raza localitatii Caldarusanca), precum si pentru conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere.

E.S.