Moscaire tipica la IPJ Buzau – comunicat de presa intarziat
Last Updated on 11/10/2017 by Iulian Gavriluta

politisti moscaitiNu este prima data cand lucratorii IPJ Buzau – ne referim la purtatorii de vorbe – se moscaie sa dea un comunicat de presa sau un raspuns la intrebarile legal puse de jurnalisti. De-a lungul timpului, desemnatii cu comunicarea au avut dificultati cu a raspunde imediat si coerent la solicitarile jurnalistilor. Iata un exemplu:

 

in timp ce unii “preferati” ai Biroului de relatii cu presa din IPJ Buzau primesc informarile inaintea altora, ceea ce a mai ramas din acest colectiv, da cu intarziere (sau deloc) si incomplet informarile publice, la solicitarea ziaristilor acreditati. Ultima isprava: o actiune a mascatilor la Vadu Pasii. Am solicitat telefonic inca de ieri un punct de vedere legal legat de actiune, fiind sunati la redactie de satenii din comuna amintita, speriati ca pe strada se desfasoara actiuni specifice ale oamenilor legii. Raspunsul celor avizati a fost scurt si “necuprinzator”: “activitatea este in derulare, va vom informa dupa definitivarea actiunii”. Si asteapta…si asteapta… Astazi, oamenii legii, platiti din bani publici, vin si ei, “la spartul targului” cu un comunicat de presa, legat de subiect – il redam mai jos. Ne intrebam, la solicitarile lui Donald Tom sau cele de partid, domnul comandant Laurentiu Pantazi tot asa a raspuns, sau acolo este vorba de altceva? De-a lungul timpului, Biroul de presa al IPJ Buzau a fost implicat in numeroase scandaluri legale de “scurgerile de informatii” in presa, legate de unele subiecte sensibile si multi ofiteri care au fost desemnati a avea o legatura cu presa, si-au dat demisia ulterior pentru ca erau supusi la multe presiuni din partea conducerii IPJ. Vom reveni cu amanunte altadata.

Comunicat “moscait” de presa IPJ Buzau”:

"La data de 10 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Secţiei de Poliţie Rurală Mărăcineni au identificat în trafic, pe raza comunei Vadu Paşii, trei persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. La vederea organelor de poliţie, cei trei bărbaţi în vârstă de 33, 36, respectiv 38 de ani, unul din Vaslui iar ceilalţi doi din Ilfov, ar fi încercat să se sustragă verificărilor, timp în care ar fi aruncat şi abandonat pe câmp, trei colete ambalate în folie neagră. După prinderea şi imobilizarea celor trei persoane, în cele două autovehicule cu care aceştia se deplasau, ar mai fi fost găsite un număr de două colete care conţineau pachete de ţigarete, precum şi suma de 40.743 lei, 950 euro, 90 lire sterline şi 50 euro. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că vasluianul în vârstă de 33 de ani ar fi procurat ţigaretele cu scopul de a le comercializa către celelalte două persoane din judeţul Ilfov.Totodată, s-a dispus măsura ridicării celor 4970 de pachete de ţigarete, a sumei de 40.743 lei, 950 euro, 90 lire sterline şi 50 euro.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10 000 de ţigarete, dispunându-se măsura reţinerii celor trei persoane pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de arestare preventivă".

I.G.