Donald Tom incearca, prin noul proiect de hotarare (sedinta CLM extraordinara de joi 12 octombrie 2017) referitor la apa meteo, sa dea trei lovituri: legala, politica si financiara. Vezi amanunte!
Last Updated on 11/10/2017 by Iulian Gavriluta

ATENTIE CONSILIERI clm BUZAUATENTIE CONSILIERI! Nu va faceti partasi si la…asta! Citind Proiectul de Hotarare ce va fi pus pe tapetul Sedintei extraordinare a CLM Buzau din data de 12.10.2017 (poate fi consultat la finalul articolului) observam urmatoarele: 1. In primul rand, din punct de vedere legal, prin mentionarea HCLM 211/2017 in expunerea de motive a noului proiect, Toma incearca sa-i pacaleasca din nou pe consilierii locali. Hotararea 211 este total ilegala, pentru ca face trimitere la modificarea tarifului de canalizare.

 

Acest lucru este imposibil legal, asa cum au aratat pe rand Prefectura, organismele internationale si Guvernul Romaniei. Toma minte in expunere spunand ca ADI a dat hotararea de modificare a Regulamentului de alimentare cu apa/canalizare pornind de la HCLM 211. Asta pentru ca ADI a ajustat COEFICIENTII DE SCURGERE FOLOSITI IN FORMULA LEGALA, NU TARIFUL! Consecinta mentinerii HCLM 211 in expunerea de motive a noului proiect este ca, pe viitor, Toma nu numai ca se va lauda nemeritat cu eliminarea apei meteo din facturile populatiei, ci va incerca din nou sa ceara sa se umble la tarif. Ca, deh, asa au votat (?!) consilierii...

2. Din punct de vedere politic, Toma se joaca cu focul. Daca Ciolacu este cel care a dat tonul miscarilor prin care s-a ajuns ca ADI sa hotarasca un coeficient “zero”  la populatie si unul de 0,7 pentru agentii economici, cel care a fost lovit a fost Toma, care ceruse, prin intermediul amicului Meglei, injumatatirea tarifului la canalizare. Zero este mai bun decat jumatate de pret, nu?! Asa ca prin noul proiect, Toma s-a repliat, incercand sa minta populatia si pe consilieri ca datorita Hotararii lui (211/2017) populatia nu va mai plati apa meteo.                       

3.  Nu in ultimul rand, Toma are tupeul sa incerce sa-si rezolve interesele financiare si problemele penale ce vor urma prin intermediul noului proiect de hotarare,  care oricum trebuia dat,  intr-o forma legala, pentru ca asa prevedea hotararea ADI Buzau 2008 din august.

Despre ce este vorba? In preambulul proiectului nou de hotarare, Toma trece si Studiul realizat de Societatea din Iasi de care s-a folosit Meglei drept paravan pentru a incasa ilegal 30.000 de euro de la prietenul sau Toma. Studiul este absolut inutil si reprezinta o cheltuiala bugetara in afara legii,  pentru ca in concluziile sale se spune ca este nevoie de reducerea cu 50%  a tarifului de canalizare, in vreme ce noul proiect elimina cu totul apa meteo pentru populatie! Includerea Studiului semnat de Meglei in preambul nu este decat o incercare disperata a lui Toma de a justifica banii dati cu dedicatie acolitilor sai.

IN LOC DE CONCLUZIE:

Mai este o problema nesesizata pana acum: Conform datelor disponibile la Registrul Comertului, Societatea de proiectare pentru infrastructura urbana si rurala SRL Iasi, este abilitata sa desfasoare urmatoarele activitati:

Activitatea principală

Domeniul de activitate principal: conform codificarii (Ordin 337/2007) Rev. Caen (2)

7112 - Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea 

Activităţi secundare

Domeniul de activitate secundară: conform codificarii (Ordin 337/2007) Rev. Caen (2)

7111 - Activităţi de arhitectură

Desi se declara ca Expertiza are caracter strict tehnic, obiectul Contractului incheiat cu primaria municipiului Buzau il reprezinta:

Analiza cadrului juridic al activitatii de alimentare cu apa si de canalizare privind modul de calcul pentru cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare si a tarifelor practicate pentru apa

Analiza documentelor administrative ce determina strategia de tarifare si principiile de calcul pentru cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare si tarifele pentru apa meteorica

Propuneri privind metodologia de calcul pentru cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare, strategia de tarifare si tarifele pentru apa meteorica.

Cu toate ca Societatea de proiectare pentru infrastructura urbana si rurala SRL Iasi nu are dreptul de a desfasura activitati care exced obiectului de activitate, aceasta s-a pronuntat si a propus adoptarea tarifului pentru apele meteorice la acelasi nivel cu cel al tarifului din zona industriala Buzau Sud (pag 12 din Raport) (adica fata de 2,6 lei/mc la 1,3 lei/mc.

In plus raporul de expertiza “tehnica” nu contine elemente tehnice, ci un amalgam de pareri personale nejustificate si de calitate indoielnica.

LASA-NE…LASA-NE!

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6_DB7lVz_7w&feature=youtu.be