Cum sa reduci costurile la factura de incalzire in sezonul rece? Afla cateva METODE SIMPLE recomandate de instalatori
Last Updated on 10/10/2017 by Iulian Gavriluta

CalduraIarna, persoanele cu venituri modeste sunt nevoite sa caute solutii ieftine de incalzire a casei pentru un plus de economie. Daca tinem cont de anumite trucuri, putem face economii importante:

  • Opreste caldura atunci cand esti plecat de acasa

Profita de robinetii termostatati montati pe calorifere si seteaza-i la temperatura minima inainte sa pleci spre serviciu, iar copiii spre scoala.

 

Acest truc este eficient mai ales in cazul persoanelor care locuiesc in apartamente de bloc, la etaje intermediare, unde peretii, pardoseala si tavanul se incalzesc si prin transfer termic de la vecinii din imediata apropiere.

  • Investeste intr-un termostat ambiental programabil

Termostatele programabile care comanda centrala termica instalata in casa ta iti vor usura viata. Acestea pot fi setate sa modifice temperatura ambientala in functie de momentul zilei si de programul tau si al familiei tale. De exemplu, il poti programa la 20 de grade dimineata, la 17 grade in orele in care esti plecat de acasa si la 22 de grade atunci cand revii, fara sa fii nevoit sa operezi chiar tu aceste modificari zilnic. Aceste variatii controlate de temperatura iti vor aduce economii considerabile la buget, conform casadex.ro.

  • Un grad in minus iti poate aduce economii de pana la 3% la factura de incalzire

Sa presupunem ca ti-ai montat deja un termostat ambiental programabil. Foloseste-l pentru a aduce economii la bugetul familiei, setand temperatura la nivelul de jos al confortului termic. Se spune ca diferenta de un singur grad poate mari sau micsora, dupa caz, valoarea facturii cu pana la 3%. Nu ai cum sa economisesti cu o temperatura ambientala de 25 de grade Celsius, zi si noapte.

  • Doteaza-ti dusul cu o para economica, cu debit mic

Un alt truc eficient de economisire pe timpul iernii si nu numai, este inlocuirea capului de dus, asa-zisa „para” cu una economica, cu debit mic. Exista pe piata o sumedenie de modele de pere de dus cu jet reglabil, care te vor ajuta sa economisesti apa calda cu pana la 25%, fara sa simti diferenta de presiune a apei.

  • Nu arunca pe fereastra caldura

Aerisirea zilnica a locuintei este extrem de importanta pentru sanatatea noastra. Inainte de a deschide ferestrele pentru reimprospatarea aerului, nu uita sa inchizi robinetii termostatati ai caloriferelor. In caz contrar, nu vei face decat sa arunci caldura si implicit banii pe fereastra.

Sursa: realitatea.net

A.M.