Avem din ce in ce mai multe sanctiuni rutiere legate de “bautura la volan” si depasirea vitezei regulamentare
Last Updated on 10/10/2017 by Iulian Gavriluta

alcoolul la volanIn ultimele 72 de ore, politistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere in randul participantilor la trafic. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 66.400  de  lei.

Astfel, in cadrul activitatilor desfasurate, pentru neregulile constatate in trafic politistii au retinut 20 de permise de conducere. 10 permise de conducere au fost retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza, cea mai mare viteza -166 km/h - fiind inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in localitatea Grebanu, la volanul autoturismului fiind depistata o buzoianca in varsta de 40 de ani.

Totodata, alte 10 permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare.

De asemenea politistii rutieri au mai aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranta (23), pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice(12) sau pentru oprirea ori stationarea in zonele si locurile unde acest lucru era interzis(7), dar si in cazul a 24 de pietoni si 21 de  biciclisti si carutasi care nu au respectat prevederile legale.

Tot in aceasta perioada, politistii au intocmit doua dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice (0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata in cazul unui barbat de 24 de ani, din Buzau, depistat la volanul autoturismului pe raza comunei Berca).

E.S.