Doi “transportatori” de cartuse si arme de vanatoare ilegale au fost prinsi de politistii buzoieni
Last Updated on 09/10/2017 by Iulian Gavriluta

arma de vanatoareZilele trecute, in urma activitatilor specifice desfasurate, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, cu sprijinul politistilor rutieri, au identificat in trafic doua persoane banuite de comiterea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.

 

Ca urmare a depistarii in trafic, s-a constatat faptul ca un barbat in varsta de 49 de ani ar fi transportat 1750 bucati de cartuse de calibrul 12, fara a detine documente de provenienta pentru acestea.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca persoana mai sus mentionata ar fi achizitionat cartusele fara documente legale de la un armurier autorizat.

De asemenea, pe raza municipiului Ramnicu Sarat, a fost depistat in trafic un barbat in varsta de 39 de ani din municipiul Focsani, judetul Vrancea, care ar fi transportat cu un autoturism 7 arme letale de vanatoare.

In urma verificarii armelor, s-a constatat faptul ca acestea nu figureaza ca fiind inregistrate.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, totodata fiind ridicate cele 1750 de cartuse si cele 7 arme de vanatoare.

E.S.