CULMEA NESIMTIRII! Ciprinel Crasnel, monahul obsedat face evaziune cu vin “cultic” si trimite soiurile “lui Bahus” fara impozite, muncite de seminaristi, la concursurile de profil
Last Updated on 09/10/2017 by Iulian Gavriluta

Momentul Zilei Vin contrabanda Arhiepiscopie“Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul!” – zice un proverb romanesc. Se pare ca in cazul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, nesimtirea atinge cote maxime: dupa ce “produsele bisericesti” – respectiv vinul cultic – sunt scutite de accize si impozite, “capetele patrate” din Arhiepiscopie trimit soiurile de vin, muncite de seminaristi - “ca negri pe plantatie”, la concursurile de profil.

 

Am aflat ca la Concursului de vinuri Bachus 2017 din Vrancea sunt propuse spre jurizare, doua soiuri de vin de la Arhiepiscopia amintita. Credem ca un prim criteriu ar trebui sa fie ca respectivele lichide sa fie produse legal si apoi sa se treaca la discutiile privind calitatea respectivelor vinuri (cu siguranta nu este vorba de “posirca” livrata pe gat parohiilor din Buzau si Vrancea, pe care se cer bani destui! Vezi LINK ). Sambata, la Casa Armatei din Focsani va avea loc decernarea premiilor, in cadrul unei festivitati organizate de autoritatile din Vrancea. Cele mai bune vinuri ce vor fi premiate, vor merge anul viitor la concursurile de gen din strainatate.

I.G.