LIVE – Incendiu în Moscova (Piata Sindika): 3000 de persoane, evacuate
Last Updated on 08/10/2017 by Iulian Gavriluta

incendiu MoscovaUn incendiu a izbucnit într-o piaţă extrem de populată din Rusia, Sindika, aflată la nord-vest de Moscova, la o clădire care produce materiale de construcţie. Fumul gros s-a propagat pe o rază de 55.000 de metri pătrați.

 

Clădirea arde încă de duminică după amiază. Aproape 3000 de oameni au fost evacuate de la faţa locului, conform autorităţilor, conform RT

Cel puţin o persoană a fost rănită din cauza flăcarilor, relatează Sergey Poletykin, şeful serviciilor de urgenţă din Moscova. Bărbatul a fost spitalizat, după ce s-a intoxicat cu fum.

Conform relatărilor venite de la martori, aceştia au auzit o serie de explozii, mai multe maşini explodând în parcarea subterană din piaţă. “Întreagă parcare este cuprinsă de flăcări”, conform sursei.

O suprafaţă importantă situată în nord-vestul Moscovei a fost acoperită de un fum negru. Când incendiul a izbucnit, clienţii au părăsit clădirea panicaţi, potrivit martorilor.

Trei elicoptere au fost trimise la faţa locului pentru a stinge focul. 230 de tone de apă au fost lansate peste flăcări de cele trei aeronave. Cel puţin 400 de metri pătraţi ai clădirii s-au prăbuşit.

Peste 1200 de magazine îşi au sediile în incinta clădirii, care ocupă 130.000 de metri pătraţi.

SURSA: http://stirileprotv.ro/stiri/international/incendiu-in-moscova-peste-3000-de-persoane-evacuate.html 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YPUquArlRFM