“Magie” si educatie in gradinita (FOTO)
Last Updated on 06/10/2017 by Iulian Gavriluta

Ziua Educatiei GPP9Gradinita cu Program Prelungit nr. 9 Buzau a sarbatorit ieri, 5 octombrie 2017, Ziua Mondiala a Educatiei, intr-un cadru special amenajat pentru aceasta ocazie. Activitatile desfasurate cu acest prilej au avut drept scop familiarizarea prescolarilor cu semnificatia  acestei zile, evidentierea rolului dascalilor in dezvoltarea copiilor si recunoasterea meritelor acestora in formarea culturii si valorilor unei societati. Evenimentul tine sa ne reaminteasca faptul ca o educatie de calitate reprezinta cheia unei reusite profesionale si a conturarii  trasaturilor viitorilor adulti.

              Prin proiectul “ MAGIE  SI POEZIE IN LUMEA COPILARIEI” cadrele didactice si-au propus sa antreneze copiii in activitati care sa valorifice priceperile si deprinderile dobandite in domeniul artelor plastice, dezvoltandu-le totodata potentialul creativ si simtul estetic, sa ajute prescolarii sa-si exprime emotiile si sentimentele cu privire la poezie prin diferite forme de manifestare artistica.

            Copiilor le place  sa fie mici actori, sa recite, sa deseneze si sa picteze, iar varietatea materialelor care ne inconjoara le ofera posibilitatea de a realiza lucrari placute si atractive. Entuziasmul lor este asa de mare incat ne minunam de fiecare data de puterea pe care acestia o au  de a transmite si adultilor emotiile pe care ei le traiesc cu intensitate.

            Activitatile artistico-plastice realizate cat si cele de interpretare, au o influenta benefica asupra personalitatii prescolarilor, nu numai in plan estetic, ci si moral afectiv si intelectual. In acest sens prescolarii au desfasurat activitati educative prin care au valorificat talentele lor. Au dansat indrumati de doamna profesor de dans sportiv si de doamnele educatoare, au recitat poezii, au cantat, au pictat, au desenat si s-au distrat prin jocuri si cantece in limba engleza, alaturi de doamna profesor de limba engleza.

            Educatia face parte din viata de zi cu zi a fiecarui om, de aceea ca si cadre didactice trebuie sa insuflam celor mici dragostea pentru cunoastere, educatie, autoeducatie, cultivarea respectului pentru cei care ofera educatia, adica dascalii, fie ei educatori, invatatori sau profesori.

I.G.

 

gpp9 1

 

gpp9 2