VIDEO – Percheziţii la persoane bănuite de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv

perchezitii droguriPolițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău şi Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 8 percheziții pe raza județului Buzău, la locuințele mai multor membri ai unei grupări specializate în operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău şi Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, la persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie - octombrie a.c., cei în cauză ar fi procurat, de pe raza municipiului Galaţi, substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv de la diferite persoane, pe care ulterior le-ar fi porţionat şi revândut contra unor sume de bani mult mai mari, pe raza celor două municipii din judeţul Buzău.

Astfel, în această perioadă, cei 9 membri ai grupării ar fi pus în pus în circulaţie aproximativ 400 gr. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, beneficiind în mod necuvenit de sume de peste 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, de la locuinţele bănuiţilor au fost ridicate diferite cantităţi de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, iar în baza mandatelor de aducere cele nouă persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Buzău.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău sub aspectul comiterii infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”.

La acțiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi.

I.G.

https://www.youtube.com/watch?v=-9isdEmx5Hk&feature=youtu.be