Predarea-primirea comenzii BRIGAZII 10 GENIU „Dunarea de jos”
Last Updated on 05/10/2017 by Iulian Gavriluta

Divizia2Getica BzAstazi, 5 octombrie 2017, la sediul Comandamentului Brigazii 10 Geniu „Dunarea de Jos”, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unitati, in prezenta reprezentantului esalonului superior, a autoritatilor publice locale, a sefilor structurilor din sistemul national de aparare si ordine publica din garnizoana, a cadrelor militare care au trecut in rezerva de la acest comandament, precum si a presei locale.

Activitatea a inceput la ora 10.00 cu primirea onorului si a raportului de catre reprezentantul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, domnul general de brigada Gheorghita Vlad, comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

S-a dat citire ordinului de imputernicire a domnului general de brigada Gheorghe Soare in functia de loctiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, dupa care comanda si Drapelul de Lupta ale Brigazii 10 Geniu „Dunarea de Jos” au fost predate loctiitorului comandantului acestei mari unitati, domnului colonel Vasile Ionescu.

Au urmat succesiv la pupitru domnul general de brigada Gheorghita Vlad, care a dat citire mesajului sefului Statului Major al Fortelor Terestre transmis cu acest prilej, domnul general de brigada Gheorghe Soare, care a adus multumiri tuturor subordonatilor si colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei domniei sale in sprijinul armei geniu si domnul colonel Vasile Ionescu, care a tinut sa-i daruiasca fostului comandant, in semn de recunostinta, o placheta onorifica din partea colectivului Brigazii 10 Geniu.

Ceremonia s-a incheiat cu defilarea marii unitati sub comanda domnului colonel Vasile Ionescu, prin fata intregii asistente.

Predarea-primirea comenzii s-a definitivat prin semnarea de catre domnul colonel Vasile Ionescu a angajamentului de luare in primire a comenzii.

Astfel, inca un nume se inscriptioneaza pe placa de onoare a comandantilor Brigazii 10 Geniu „Dunarea de Jos”, cel al domnului general de brigada Gheorghe Soare, care a condus marea unitate in perioada 2013-2017.

I.G.

 

Getica BZ