„Cezar Preda MINTE. A INCALCAT SECRETUL de STAT. A dat semnal altor ofiteri SRI!” Vezi cine a facut aceasta declaratie
Last Updated on 05/10/2017 by Iulian Gavriluta

C. PredaLa o zi dupa ce membrul PNL in Comisia SRI si fostul presedinte al acesteia, Cezar Preda, a declarat ca PSD si ALDE au un plan secret in privinta audierii fostului ofiter Daniel Dragomir, fostul ofiter SRI a mai avut o reactie acida la adresa acestuia.

 

Domnul Preda minte. Prezenta d-lui Preda in Comisia de control a SRI este una ilegala. Eu nu am avut nicio intalnire secreta cu dl Manda, m-am prezentat la Parlament, a existat o intalnire oficiala inaintea audierii. Nu a fost o intalnire privata, intalnirea a fost intrerupta de dl. Verestoy Attila. El a venit neinvitat si imediat dupa ce ne-a intrerupt am mers la comisie. A existat o decizie a comisiei, am fost invitat oficial la biroul presedintelui comisiei, discutia a avut ca sens stabilirea a ceea ce urmeaza ca tematica la comisie”, a zis Dragomir la B1. In acelasi timp, Dragomir sustine ca Cezar Preda a incalcat secretul de stat. „Iesirea d-lui Cezar Preda cred ca incalca secretul de stat. Prin nominalizarea celor doi ofiteri SRI dl. Preda a dat semnalul pentru ceilalti sa stea linistiti, ca nu am vorbit decat despre cei doi. Voi sesiza comisia cu privire la incalcarea secretului de stat. Ulterior acestei intalniri s-a facut o dare de seama si s-a facut stenograma care a fost aprobata de comisie. Dl Cezar Preda nu a participat la audiere. Mare parte dintre lucrurile la care m-am referit sunt din perioada 2008-2012”, a mai spus Dragomir.

Dragomir a ajuns in atentia Comisiei SRI dupa dezvaluirile facute despre modul cum functiona Sistemul care coordona asa-zisa lupta anticoruptie. In legatura cu prezenta. In legatura cu prezenta lui Dragomir la Comisia SRI, Preda a sustinut ca PSD si ALDE doresc o noua Comisie de ancheta pe aceasta tema, pentru a tine subiectul cald. Totodata, reprezentantul Opozitiei a mai subliniat ca presedintele Comisiei, Claudiu Manda, a avut intalniri cu fostul ofiter SRI chiar inainte de sedintele in care acesta era audiat. Totodata, Cezar Preda a mai declarat la Digi24 ca Daniel Dragomir a indicat punctual doar doi ofiteri SRI care ar fi comis abuzuri: pe Florian Coldea si pe Dumitru Dumbrava.

Sursa: evz.ro , b1.ro

A.M.