UPDATE – “Happy Kids”, participa si ei. VIDEO – Corul “Crescendo” al Liceului de Arte “Margareta Sterian”, participa la Programul Național Cantus Mundi

Cantus Mundi Liceul De Arta BuzauInițiat în anul 2011 de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Programul național care își propune să unească toți copiii României a fost lansat în data de 29 septembrie, la Sala Rosetti a Parlamentului României, în cadrul Galei Cantus Mundi, transmisă în direct pe TVR1 și la care au luat parte peste 700 de copii care au cântat împreună.

 

PRINCIPII

Programul Național Cantus Mundi are în vedere crearea unei platforme online care să cuprindă atât o bază de date extinsă de partituri online, lecții video și audio-partituri, cât și un motor de socializare și promovare a mișcării corale românești: forum moderat de specialiști, galerii foto/video, bază de date a tuturor corurilor din România.

I.G.

SURSA: https://www.facebook.com/CantusMundiRomania/