Fermierii buzoieni se intalnesc astazi cu ministrii si parlamentarii prezenti la deschiderea targului „TOAMNA BUZOIANA 2017”. Vezi doleantele agricultorilor (AUDIO)
Last Updated on 04/10/2017 by Iulian Gavriluta

Toamna buzoianaAnuntata cu surle si trambite, deschiderea targului „Toamna Buzoiana 2017”, are loc astazi incepand cu ora 15.00 la marginea orasului, in locatia altui targ traditional „Dragaica”.

 

Va fi una dintre cele mai bune oportunitati pentru fermierii din bazinele legumicole ale judetului Buzau sa ceara socoteala pentru toate neregulile si neajunsurile cu care se confrunta oficialitatilor prezente la deschidere:  Vicepremierul Marcel Ciolacu, Ministrului Agriculturii Petre Daea, Ministrul Culturii Lucian Romascanu, altor oficialitati ministeriale si locale. Timp de 5 zile, fermierii vor fi prezenti la expozitie cu produse proprii, produse traditionale dar si cu produse mestesugaresti. 

Doleantele agricultorilor:

Ciobanul devenit producator traditional (obligat de legislatia stramba de la noi) Victor Ghizdeanu din Posta Calnau (zona cu traditie in oierit), producator de articole traditionale si fermier: „Eu nu cer subventie, noi, crescatorii de oi cerem sa ne ajute legislatia. Am trimis caietul de sarcini la Bruxelles pentru produse traditionale si mi s-a cerut carnetul de producator ca acum 4 ani..la Carmangerie a trebuit sa o fac pe PFA....eu nu sunt producator industrial, deci eu nu stiu de ce e facuta asa legislatia, nu ne ajuta deloc, pe noi cei mici”.

Carmen Nuta, cultivatoare de lavanda (face sapunuri „bio”): „Nu ne permite legislatia noastra stufoasa sa facem afacere. Costurile pentru noi cei mici sunt la fel ca si pentru cei mari. Ori daca fac eu 100 de bucati de sapun pe luna, ori daca mi-as deschide o fabrica, sunt aceleasi costuri. Nu toata lumea isi permite sa faca asta. Ramane deci la nivel de pasiune si atat...”

https://www.youtube.com/watch?v=xCZi9a4RaSg&feature=youtu.be

REVENIM CU FOTO-VIDEO COMPLET

E.S.