FOTO DOCUMENT – Esti sofer si nu ti-ai platit amenda primita in trafic? NU RISCA, RAMAI FARA PERMIS! Afla aici ce lege se pregateste
Last Updated on 04/10/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauUn proiect de lege inregistrat recent la Senat pentru dezbatere stipuleaza ca soferii care nu-si platesc amenzile de circulatie in maximum 60 de zile de la data primirii lor risca suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

 

Este vorba despre o propunerea legislativa pentru completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 195/2002privind circulatia pe drumurile publice, care pentru a se putea aplica, are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare si de publicare in Monitorul Oficial. Proiectul de modificare a Codului rutier introduce sanctiuni ce se vor aplica soferilor care nu platesc la timp amenzile rutiere primite, mai exact, la peste 60 de zile de la data savarsirii contraventiei si primirea amenzii. Sanctiunea este, in cazul neplatii amenzii dupa termenul de 60 de zile, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Suspendarea dreptului de conducere va inceta in momentul in care soferul amendat va aduce dovada achitarii amenzilor restante. Mentionam ca prevederile proiectului legislativ NU se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial si publicat in Monitorul Oficial.

Sursa: realitatea.net, digi24

E.S.

Retinere permis