Vrei sa-ti faci ANALIZE MEDICALE GRATUITE? Citeste aici daca CNAS are fonduri alocate

Analize medicaleCasa Nationala de Asigurari de Sanatate da asigurari ca finantarea serviciilor medicale paraclinice (analize de laborator, investigatii imagistice si de inalta performanta) este asigurata in 2017. CNAS infirma intr-un comunicat de presa informatiile conform carora unii furnizori de servicii paraclinice nu ar mai dispune de fonduri.

 

Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, bugetul aprobat pentru decontarea serviciilor medicale paraclinice acordate asiguratilor in anul 2017 este de 695,9 milioane lei. Din aceste fonduri, pentru perioada ianuarie-septembrie s-au facut plati totale de 503,6 milioane lei, cu o medie lunara a platilor de 56 milioane lei. Disponibilul pentru trimestrul IV al anului este de 192,3 milioane lei, cu o medie lunara de 64,1 milioane lei.

Fara liste de programare la PET-CT

CNAS precizeaza ca pentru subprogramul de monitorizare prin tomografie computerizata (PET-CT) a evolutiei bolilor oncologice platile efectuate in primele opt luni ale anului au fost de 14,1 milioane lei, cu o medie lunara a platilor de 1,8 milioane lei, medie care va fi mentinuta si in urmatoarele luni, la acest subprogram neexistând liste de programare pentru pacienti. Casa Naţionala de Asigurari de Sanatate susţine ca gestionarea listelor de programare a pacientilor revine in sarcina furnizorilor de servicii medicale paraclinice, conform obligatiilor contractuale pe care acestia si le-au asumat. In prezent, asiguraţii români pot beneficia de peste 100 de analize si explorari funcţionale, la recomandarea medicului de familie sau a medicului specialist, inclusiv pe perioada spitalizarii. 

A.D.