DOSAR PENAL si PERMIS RETINUT – Teribilist din fire, un tanar de 26 ani din Tintesti, s-a urcat mort de beat la volanul masinii. Vezi aici si ispravile altor soferi
Last Updated on 03/10/2017 by Iulian Gavriluta

Alcoolemie la volanPolitistii cu atributii pe linie rutiera au continuat activitatile de supraveghere si control al traficului rutier, precum si de prevenire a accidentelor de circulatie, fiind aplicate in total, 548 de sanctiuni contraventionale. Permisele de conducere au fost retinute pentru efectuarea unor depașiri neregulamentare, pentru neacordarea prioritatii de trecere autovehiculelor care aveau acest drept sau pietonilor angajati regulamentar in traversarea drumului public, dar si pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului.

Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 50 de pietoni, biciclisti si carutasi care nu au respectat regulile de circulatie.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de peste 210.000 de lei.

De asemenea, politistii rutieri au intocmit 6 dosare penale, dupa ce au depistat in trafic conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau care nu erau posesori de permis de conducere ori aveau acest drept suspendat. Cea mai mare alcoolemie  - 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost inregistrata in cazul unui barbat in varsta de 26 de ani, din Tintesti, depistat la volanul autovehicului pe raza municipiului Buzau. Politistii cu atributii pe linie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au actionat cu prioritate pe sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, utilizand aparatele de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate in „cascada” și au avut in atenție și celelalte categorii de participanți la trafic. Politistii au urmarit salvarea de vieti, viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile de drum numarandu-se printre principalele cauze generatoare de accidente de circulatie. Astfel, aparatele radar care au actionat pe principalele drumuri ce strabat judetul au inregistrat 273 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decat limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate. De asemenea, politistii au retinut 30 de permise in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru depasirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare. Cea mai mare viteza – 167 km/h a fost inregistrata de aparatul radar in cazul unui soferite de 26 de ani, din Bacau, depistata la volanul autoturismului pe DN 2 E85, in afara localitatii Oreavu. Politistii atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie si reamintesc celor aflati la volan ca, pentru o deplasare in siguranta, trebuie sa adapteze viteza la conditiile de drum si trafic, sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de autovehiculul dinainte si sa sporeasca atentia atunci cand circula in coloana.

E.S.