Vrei sa ajungi in America? INCEPE LOTERIA VIZELOR 2019! Afla NOILE REGULI impuse de statul american
Last Updated on 02/10/2017 by Iulian Gavriluta

Loteria Vizelor AmericaInregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite va incepe marti 3 octombrie 2017 la orele 19:00 (ora Romaniei). Va ramane disponibila numai pana marti 7 noiembrie 2017 la orele 19:00 (ora Romaniei), informeaza Ambasada SUA la Bucuresti. 

 

Pentru a participa in programul din acest an, va rugam sa accesati pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov in cursul perioadei de inregistrare.  Acolo veti gasi formularul de participare (E-DV) si informatiile complete pentru a trimite cererea dvs. de inregistrare.

Nu se percepe nicio taxa!

Departamentul de Stat accepta cereri de inregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV.  Ii incurajam cu tarie pe cei care doresc sa participe sa isi completeze si sa isi trimita singuri cererile de inscriere. Participantii pot alege ca altcineva sa trimita cererea in numele lor, dar ar trebui sa fie precauti daca persoana care se ofera sa ii ajute incearca sa le ceara o taxa.  Retineti: formularul online este simplu si NU SE PERCEPE NICIO TAXA pentru a participa. Fie ca o persoana trimite o cerere de participare direct, fie ca un avocat, un prieten, sau o ruda ii ofera asistenta, numai o singura cerere de participare poate fi trimisa in numele fiecarei persoane.

Este important sa imi tiparesc pagina de confirmare generata online?

Este foarte important ca participantii la program sa isi tipareasca pagina de confirmare generata online si sa o pastreze pana la data de 30 septembrie 2019.  Daca cererea a fost selectionata, doar cu numarul unic de confirmare se poate verifica daca o cerere de participare a fost selectionata si se pot obtine informatii despre solicitarea de viza si despre programarea la interviu.  Participantii nu trebuie sa permita altor persoane sa le retina pagina de confirmare, ci sa si-o pastreze ei insisi astfel incat sa poata verifica independent situatia cererii lor de participare.  Va atragem atentia asupra unei noi cerinte de a trimite o fotografie recenta, din ultimele sase luni, in care nu purtati ochelari. Cererile de participare insotite de fotografii care au mai fost trimise in programe anterioare vor fi descalificate.

Cum voi sti ca am fost selectionat?

Incepand cu data de 1 mai 2018, participantii la programul DV-2019 vor putea folosi numarul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov daca cererea lor a fost selectionata. Pe pagina Entrant Status Check participantii selectionati vor fi informati despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei si membrii de familie eligibili.  Departamentul de Stat nu foloseste posta electronica (e-mail) pentru a ii instiinta pe participanti ca au fost selectionati pentru programul Diversity Visa.

Informatia este disponibila NUMAI pe Entrant Status Check

Va atentionam sa nu dati crezare niciunui e-mail care va informeaza ca ati fost selectionat sa solicitati o viza in programul DV.  Aceste emailuri inselatoare sunt trimise de persoane de rea credinta cu intentia de a obtine sume de bani sau datele dvs. personale. Retineti: guvernul american nu a trimis niciodata e-mailuri de instiintare a participantilor ca au fost selectionati si nici nu intentioneaza acest lucru pentru programul DV-2019. 

Sursa: ro.usembassy.gov

A.D.