VIDEO – Amenzi cu duiumul date de politistii locali celor care tulburau linistea publica, aruncau gunoaie pe jos, consumau alcool in public sau au savarsit alte abateri de la legile in vigoare

Doru Dumitrascu Politia Locala BuzauPolitistii locali au desfăsurat, pe raza municipiului Buzau, în perioada 25.09/01.10.2017, o serie de actiuni în vederea asigurării unui climat de ordine si liniste publică, respectarii curăteniei pe domeniul public, precum si pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic.

 În urma activitătilor de patrulare au fost constatate si aplicate 343 sanctiuni contraventionale, valoarea totală a acestora fiind de 68 160 lei.

Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat în tulburarea ordinii si linistii publice, abandonul deseurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spatiile publice interzise prin lege, comertul stradal neautorizat, detinerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică. În urma activitatilor desfasurate in cart.  Dorobanti I si II, Brosteni, Micro 5, Micro 3, Micro 14, Posta si Mihai Viteazu, cart. Simileasca, au fost constatate si aplicate un numar de 74 sanctiuni contraventionale si aplanate un numar de 9 stari conflictuale.

Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au actionat pentru fluidizarea traficului rutier pe str. Alexandru Marghiloman, iar pe strazile Victoriei, Razboieni, Ion Baiesu, Sava Gotu, Sperantei, Aurorei, Unirii, Bistritei, Ana Ipatescu, au luat masuri de pentru dirijarea traficului rutier cu ocazia unor lucrari edilitare de decapare, pregătirea suprafetei pentru asfaltare. Pe sectoarele de drum aglomerate, pe străzile Transilvaniei, Alexandru Marghiloman, Frasinet, Prutului, Spiru Haret, Bdul. Nicolae Balcescu, Stadionului, Maresal Averescu, Independentei, Visinului, Pompiliu Stefu, politistii locali au efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea, stationarea interzisă si accesul interzis. In urma verificarilor efectuate in teren, au fost depistate si identificate un numar de 18 autoturisme abandonate si au fost constatate si aplicate un numar de 218 sanctiuni contraventionale.

Compartimentul Disciplină în Constructii si Afisaj Stradal, a întreprins verificări pentru solutionarea  sesizarilor primite in scopul respectarii disciplinei in constructii, stabilite de Legea 50/1991R, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, precum si pentru verificarea stadiului  lucrărilor  de desfiintare a unor clădiri. In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 5 sanctiuni contraventionale si s-a dispus sistarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate.

Compartimentul Protectia Mediului, a verificat în teren sesizări referitoare la  legalitatea toaletării unor copaci, monitorizând toate cartierele în vederea depistării persoanelor care depozitează deseuri menajere sau deseuri provenite din constructii pe domeniul public. De asemenea, s-a monitorizat activitatea de colectare selectiva desfasurata la utilizatorii casnici. In urma acestor activitati, au fost aplicate un numar de 38 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu prevederile Legii 101/2006, privind serviciului de salubrizare a localitătilor si a HCL 18/2008.

Politistii locali din cadrul Compartimentului Inspectie Comercială, conform prerogativelor atribuite de lege, au controlat un număr de 13 agenti economici, in scopul verificarii autorizatiei de functionare pentru activitati de alimentatie publica, preturi, termen de valabilitate al marfurilor, cursuri de igiena, verificare metrologica la cantare precum si verificarea unor sesizari/reclamatii/petitii adresate de catre cetateni.. Totodată, au desfăsurat actiuni de control în Piata Centrala “Av Stan Sararu”,  Piata Micro 5, Piata Micro 14, Piata Crang, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat. In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 4 sanctiuni contraventionale in conformitate cu prevederile  Legii 12/1990R  si OG 99/2000.

Politistii locali cu atributii în domeniul evidentei persoanelor au desfăsurat verificari la un număr de 8 asociatii de proprietari, care au vizat actualizarea cărtilor de imobil, dar si normele legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor. In urma acestor activitati au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale in conformitate OUG 97/2005.

La nivelul Directiei de Politiei Locala Buzau s-a permanentizat un stil de muncă activ, directionat în special pe rezolvarea cerintelor justificate ale cetătenilor, fapt ce a determinat cresterea vizibilă a încrederii manifestată de locuitorii municipiului fata de institutia noastră, aceasta realizandu-se prin numărul mare de solicitări, primite la Dispeceratul Politiei Locale, unde sunt preluate aproximativ 120 de sesizari saptamanal, prin intermediul “Telefonului cetateanului – 0238/955”.

Actiunile politiei locale vor continua si in urmatoarea perioada.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RcE4UI2nnms&feature=youtu.be