Muraturi simple. Gogonele in saramura
Last Updated on 30/09/2017 by Iulian Gavriluta

fdb 1506344662 gogonele 17 5 ancaAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa ne bucuram de ele la iarna.

Ingrediente:

 

20 portii

  •    2.8 kg gogonele
  •    6 litri apa
  •    6 linguri sare

Mirodenii:

  •    boabe de mustar
  •    boabe de piper negru
  •    cateva bucati de hrean
  •    frunze de telina

Mod de preparare:

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.

Timp total: maxim 30 min

Portii: 2 borcane foarte mari, de 5 si de 3 kg sau muuulte borcane mici (gogonele mele au fost maricele).

Pofta Buna!

SURSA: https://www.culinar.ro/retete/conserve-si-muraturi/muraturi-simple/gogonele-in-saramura-28905