ATENTIE soferi, TAXA AUTO REVINE! Grabiti-va daca vreti sa va cumparati o masina second-hand
Last Updated on 29/09/2017 by Iulian Gavriluta

TaxaGrupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este „in forma maxima" si discuta mai multe variante, pana la final de an putand fi prezentata o varianta concreta, a spus Cornel Brezuica, seful Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferinta PwC.

 

 

Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 si o consecinta este ca in intreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de masini second hand aduse din alte tari. Cornel Brezuica, seful AFM, spune ca grupul de lucru alcatuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar si ai industriei auto. „Lucrurile sunt foarte dramatice", spune seful AFM, referindu-se la numarul mare de masini rulate aduse in tara. El spune ca grupul de lucru s-a intalnit de doua ori si a ajuns la concluzia ca pot exista doua moduri de taxare:

  • Taxarea o singura data, pentru toata durata de viata a autovehiculului.
  • O plata anuala, gen impozit sau alta taxa care sa aiba o valoare mai mare pentru autovehiculele cu norma de poluare inferioara.

Brezuica a spus ca ar fi posibila si o combinatie intre cele doua. In primele opt luni din 2017 au fost inmatriculate aproape 338.000 de masini second hand din import, cu 75% mai mult decat in acelasi interval al anului trecut, iar pentru masinile Euro 2 si Euro 3 cresterea a fost de peste 100%. Daca in intervalul ianuarie-august 2016 s-au inmatriculat 192.000 de masini second hand din import, anul acesta totalul a fost cu 145.000 de unitati mai mare. Cifra este mai mare decat totalul pe intreg anul 2016, cand s-au inmatriculat 300.000 de masini rulate aduse din alte tari.

Sursa: hotnews.ro, realitatea.net

A.M.