FOTO – ULTIMA ORA – PROTEST astazi la AMBULANTA Buzau
Last Updated on 28/09/2017 by Iulian Gavriluta

AmbulantaAngajaţii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzau vor protesta astăzi, între orele 11.00 – 12.00, în curtea instituţiei, pentru a „sensibiliza Guvernul să soluţioneze favorabil revendicările FNSAR (Federaţiei Naţionale Sindicale «Ambulanţa» din România – n.r.)”.

 

Protestul va începe cu 30 de secunde de avertizare sonoră. Astfel de mitinguri de sensibilizare sunt organizate în toată ţara,  de FNSAR. Capacitatea de intervenţie de urgenţă nu va fi afectată, iar la protest sunt aşteptaţi membrii de sindicat reprezentaţi de FNSAR care sunt în timpul liber, cât şi angajaţii care nu sunt membri de sindicat.

Reprezentanţii FNSAR susţin că Guvernul României şi ministerele sesizate de FNSAR prin adresele înaintate nu au anunţat nici o intenţie de a avea o discuţie cu conducerea FNSAR pe subiectul important al salariilor care vor fi acordate începând cu 1 ianuarie 2018 în baza Legii 153/2017. Sindicaliştii cer oprirea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.

De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă, cauzată de lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program  demarat în 2007; de întreruperea achiziţiilor de ambulanţe în semestrul I/2015 privind achiziţia a  ultimului lot de 300 de ambulanţe din contractul cadru multi-anual care a expirat în 30 iunie 2015, „bâlbâiala şi incapacitatea ministerelor responsabile (Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne/IGSU) de a încheia un nou Contract - Cadru pe 4 ani în achiziţionarea a unui număr de 4.000 ambulanţe pentru Serviciile Publice de Ambulanţă şi SMURD, proiect – cadru demarat în luna august 2015, şi până în prezent nu a fost posibilă încheierea procedurilor de achiziţie”. Totodată, sindicaliştii reclamă deficitul de personal, solicitându-se suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal în vigoare şi asigurarea bugetului necesar. Sindicaliştii aşteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale până în 4 octombrie, iar dacă nu le vor fi soluţionate cererile ameninţă chiar cu greva.

E.S.

SAJ Buzau