O noua MINIVACANTA pentru romani! Record de zile libere in 2017. Detalii aici
Last Updated on 28/09/2017 by Iulian Gavriluta

Zile libereAnul 2017 a fost unul foarte avantajos pentru romani, care au avut parte de mai multe mini-vacante. Atunci cand sarbatorile oficiale au picat în preajma weekend-ului, Guvernul a decis sa le lege pentru a oferi mai multe zile libere romanilor.

Romanii vor mai avea parte de alte patru zile libere, de Sfantul Andrei si 1 Decembrie. La finalul lunii noiembrie, angajatii mai au parte de doua sarbatori legale, prevazute în Codul Muncii. Ziua de 30 noiembrie, cand este sarbatorit Sfantul Andrei, sarbatoare legala, va pica în acest an joia, fiind urmata de o alta zi libera, de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Cele doua sarbatori legale sunt urmate de weekend, astfel ca angajatii vor avea parte de o alta minivacanta de 4 zile. Romanii au avut, pana acum, mai 5 week-enduri prelungite si asta pentru ca 11 dintre cele 14 sarbatori legale au picat în cursul saptamanii. Prima vacanta scurta am avut-o în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru ca 24 ianuarie a picat marti, Guvernul a decretat zi libera si luni, pe 23. A urmat o noua vacanta, de Paste, de pe 15 pe 17 aprilie. Doua saptamani mai tarziu, Ziua internationala a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit. Asadar, patru zile de vacanta vom avea si spre finalul anului, cand sarbatorim Sfantul Andrei si Ziua Nationala, 1 decembrie. Prima si a doua zi de Craciun pica luni si marti, astfel ca si la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.

A.D.