VIDEO – Perchezitii la persoane banuite de operatiuni ilegale cu tutun – 4 suspecti au control judiciar pentru 60 de zile
Last Updated on 26/09/2017 by Iulian Gavriluta

perchezitii tutunPolitistii din Buzau au efectuat 12 perchezitii (in buzau si judet) la locuintele unor persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 1.000.000 de lei, prin operatiuni ilegale cu peste 600 kg . de tutun. Doi barbati au fost retinuti pentru detinere, prelucrare si comert ilegal cu produse accizabile

 

La data de 25 septembrie a.c., politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, au efectuat 12 perchezitii domiciliare pe raza judetului Buzau, la persoane banuite de detinere, prelucrare si comert ilegal cu tigarete.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada mai - septembrie 2017, mai multe persoane de pe raza judetului Buzau ar fi procurat tutun online sau direct de la vanzatori, din care ar fi fabricat tigarete de diverse marci.

Astfel, peste 600 de kilograme de tutun ar fi fost valorificate si oferite spre vanzare pe raza judetului Buzau.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.000.000 de lei.

In urma perchezitiilor au fost ridicate 190 de kilograme de tutun (frunze si tutun maruntit), utilaje de maruntit si cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96 000 de tuburi goale de tigarete cu filtru si peste 6 000 de tigarete confectionate artizanal.

Politistii au pus in aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Fata de doi buzoieni, in varsta de 45 si 47 de ani, a fost dispusa masura retinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunii de „detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, peste 1 kg tutun de fumat, 10 000 de fire de tigarete”, urmand sa fie prezentati instantei, in vederea dispunerii de masuri legale.

I.G.

UPDATE - cei 4 suspecti au control judiciar pentru 60 de zile

 

https://www.youtube.com/watch?v=VEzw460zBDU&feature=youtu.be