Ai cont pe Facebook? Citeste aici AVERTISMENTUL POLITIEI pentru toti utilizatorii retelei de socializare

FacebookPolitia Romana a postat un mesaj pe Facebook, prin care atrage atentia romanilor care folosesc reteaua de socializare referitor la cererile de prietenie pe care le primesc. In acest sens, Politia Romana avertizeaza ca prin acceptarea unor cereri de prietenie, a unor persoane necunoscute, exista posibilitatea unor furturi de identitate sau atacuri virtuale.

 

„Profilurile de Facebook pot fi false si pot ascunde in spatele lor persoane rau intentionate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate si alte atacuri virtuale”, a scris Politia Romana. Iata si recomandarile Politiei Romane pentru toti utilizatorii de Facebook:

- Interesati-va daca vreuna dintre cunostintele voastre comune s-a intalnit vreodata cu persoana respectiva;

- Cu ajutorul motoarelor de cautare puteti afla detalii despre persoanele care va solicita prietenia, fiind cu atat mai usor, atunci cand pretinde ca a studiat la vreo scoala de renume sau are o functie la o companie cunoscuta; 

- Examinati fotografiile si albumele cu atentie. O persoana reala va avea de obicei fotografii cu prietenii si familia si a facut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute in legatura cu evenimente la care au participat impreuna;

- Observati daca este etichetat in alte postari ale prietenilor. Chiar daca este o persoana reala, nu trimiteti niciodata fotografii personale celor pe care nu ii cunoasteti”, a mai scris Politia Romana.

E.S.