VINURILE SE INTREC! Podgorenii buzoieni invitati sa-si etaleze vinurile de soi la Festivalul International „Bachus” din Focsani -Vrancea
Last Updated on 25/09/2017 by Iulian Gavriluta

Bachus 2017Festivalul International al Viei si Vinului ”Bachus” are printre invitati personalitati marcante din domeniul oenologic, japonezul Katsuhiko Aizaki urmand a face parte din juriul Concursului National de Vinuri ”Bachus 2017”, care se va desfasura in perioada 5-6 octombrie la Restaurantul Grand”Or din Focsani.

 

 

Concursul National de Vinuri „Bachus 2017”, ajuns in acest an la editia a VIII-a, reprezinta al doilea mare eveniment de profil organizat in Romania, datorita numarului mare de probe transmise de producatorii de vin din tara si strainatate. Consiliul Judetean Vrancea doreste ca acest eveniment sa fie cartea de vizita a judetului si sa devina cel mai important concurs de vinuri din tara.

In acest an, juriul de concurs va fi prezidat de academicianul Valeriu V. Cotea. Juriul de degustare va fi compus din 5 comisii, fiecare avand in componenta cate cinci degustatori experti, astfel:

- un preşedinte de comisie, din strainatate;

- un somelier, membru al Organizatiei Somelierilor din Romania (OSR2011);

- un blogger de vin;

- un jurnalist de vin;

- un membru al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania;

Producatorii de vin castigatori ai Concursului National de Vinuri vor avea parte de premii atractive din partea organizatorilor, respectiv participarea gratuita la trei concursuri internationale: Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles (organizat in perioada 10-13 mai 2018 la Beijing, China), Prowein (organizat in perioada 18-20 martie 2018 la Dusseldorf, Germania) si Salonul International de Vin Vinitaly (organizat in perioada 15-18 aprilie 2018 la Verona, Italia).

Festivalul International al Viei si Vinului ”Bachus” este un eveniment de traditie, care se organizeaza anual in Țara Viei si Vinului. Acesta are menirea de a promova podgorenii locali si vinurile vrancene si de a dezvolta zona viticola din cea mai mare podgorie a Romaniei. In fiecare an, producatorii de vin au incheiat contracte cu oameni de afaceri din strainatate, inclusiv din tarile asiatice, care au fost invitati la ”Bachus”. Festivalul organizat la Focsani pozitioneaza Vrancea pe o harta a turismului, datorita faptului ca atrage public tanar din toata tara, care vine in municipiul pentru a asculta live artistii care vor evolua pe scena, pentru a degusta un vin de calitate si, nu in ultimul rand, pentru a admira si cumpara produse traditionale locale.

A.M.