Partida de vanatoare ilegala la Gura Teghii. Vezi ce au patit vanatorii
Last Updated on 25/09/2017 by Iulian Gavriluta

vanatoare ilegalaLa acest sfarsit de saptamana, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au desfasurat activitati de control privind legalitatea efectuarii partidelor de vanatoare organizate pe raza judetului Buzau, precum si cu privire la modul de asigurare si pastrare a armelor si munitiilor de catre detinatorii legali.

In urma activitatilor efectuate, pe raza fondului de vanatoare 38 au fost depistati doi barbati din Gura Teghii, in varsta de 34 de ani si respectiv 48 de ani, care se intorceau de la o partida de vanatoare si despre care s-a stabilit ca nu respectasera conditiile inscrise in autorizatia de vanatoare.

Fata de acestia a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj conform Legii nr. 407/2006 a vanatorii si protectiei fondului cinegetic, totodata fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor o arma de vanatoare detinuta legal si 10 articole de munitie.

Tot la acest sfarsit de saptamana, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale impotriva a doi barbati din Pietroasele, detinatori legali de arme letale si munitii, pentru neluarea masurilor corespunzatoare de pastrare a armelor si munitiei, in siguranta si in conformitate cu normele Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor.

E.S.