FOTO – „Lasati-ma sa invat” – Zeci de elevi din satul buzoian Vacareasca au primit ghiozdane cu toate rechizitele necesare
Last Updated on 22/09/2017 by Iulian Gavriluta

Vacareasa BuzauBucuresti, 21 septembrie 2017 – Prima saptamana de scoala a fost una a bucuriei pentru 1.100 de elevi de clasa a cincea si a sasea din 24 de scoli din judetele Arges, Bacau, Bihor, Buzau, Hunedoara, Mures, Neamt, Satu Mare, Timis, Valcea si Vrancea.

 

Alaturi de partenerul Ruris, companie privata cu capital 100% romanesc, Fundatia Mereu Aproape a transformat saptamana de inceput de an scolar in saptamana incurajarii invatatului, oferindu-le copiilor ghiozdane complet echipate. Cei mai multi dintre ei aveau nevoie de aceste rechizite, acestia provenind din familii cu posibilitati materiale limitate. Proiectul face parte din campania „Lasati-ma sa invat” desfasurata de Fundatia Mereu Aproape.

 „Pentru mii de familii din Romania mersul copilului la scoala e mai mult o povara decat o solutie pentru iesirea din situatii precare, uneori chiar dramatice. Campania este menita sa umple aceste goluri sprijinindu-i pe parinti si sa ii faca pe copii sa traiasca bucuria de a invata si, totodata, sa ii ajute sa inteleaga ca educatia este propria investitie pentru un viitor mai bun”, a spus Alessandra Stoicescu, Presedinte Fundatia Mereu Aproape. Campania vine in contextul in care, in Romania, aproape 250 de mii de oameni sunt analfabeti, tara noastra ocupand locul trei in randul tarilor din Uniunea Europeana cu cea mai mare rata a abandonului scolar.

"In acest an, echipa RURIS a mers alaturi de o parte dintre parteneri in campania derulata alaturi de Fundatia Mereu Aproape. Astfel de proiecte sunt incurajate de fondatorul companiei, Catalin Stroe, care considera ca succesul companiei trebuie indreptat si catre nevoile comunitatii din care facem parte. Catalin Stroe sustine succesul in Romania, sustine ca in tara noastra poti face performanta, prin efort sustinut, printr-o echipa de oameni determinati si mai ales prin vointa. Compania RURIS sustine Romania si are atentia indreptata catre nevoile romanilor, atat in ceea ce priveste domeniul de activitate al companiei, cat si nevoile umane ale conationalilor sai", a declarat Corina Gheoorghe, Director Marketing si Comunicare Ruris. Curiozitatea si emotia traite de copii la primirea ghiozdanelor au fost vizibile iar cuvintele lor vorbesc despre aceasta bucurie. „Suntem incantati cu totii, si eu personal, si restul copiilor, pentru ca este o fapta frumoasa si ne va ajuta sa invatam mai bine pentru ca ne scuteste de o cheltuiala!”, „Ne-au ajutat foarte mult, ca ne-au dat aceste cadouri care ne vor folosi pe parcursul anului sa invatam mai bine”, au spus elevii din judetele Buzau si Oradea. Campania „Lasati-ma sa invat” a Fundatiei Mereu Aproape incurajeaza educatia, urmareste reducerea abandonului scolar si a analfabetismului functional, recuperarea cunostintelor pierdute de elevi prin absente de la ore, din motive financiare, si deprinderea cunostintelor de viata independenta. 

Fundatia Mereu Aproape a luat nastere acum 12 ani. Impreuna cu partenerii sai, donatori, companii, jurnalisti si persoane publice, a ajutat peste un milion de oameni prin programe in domeniile sanatatii, educatiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrati, a construit 81 de case si a salvat viata a peste 400 de copii si adulti. Pana in prezent, ajutorul financiar si material oferit de Fundatia Mereu Aproape depaseste 10 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe fundatiamereuaproape.ro, pe facebook.com/fundatiamereuaproape si pe schimbaoviata.ro.

RURIS, companie privata cu capital 100% romanesc, si-a dezvoltat activitatea in domeniul motoutilajelor agricole in cei aproape 25 de ani de experienta in acest sector. Dorinta sa de a raspunde nevoilor agricultorilor romani cu o gama completa de utilaje, pliate pe resursele financiare ale romanilor, a facut ca aceasta companie sa inregistreze performante considerabile, de la an la an, ajungand in topul preferintelor pentru utilizatorii de motoutilaje agricole. Avand depozitul central in judetul Dolj, compania RURIS este prezenta la nivel national atat prin reteaua de magazine proprii, cat si prin intermediul partenerilor fideli.

A.M.

Vacareasa Buzau 1